Jablečný crumble s jahodami a mandlemi

05.08.2017

Crumble je populární anglický dezert, který se skládá z ovoce a drobenky. Tento dezert se často podává s vanilkovou zmrzlinou, či jogurtem ale vychutnat si ho můžete i samotný. Nejčastěji se crumble dělá s jablky, ale dá se připravit i s jiným ovocem. Tento recept si vychutnáte jak teplý, tak i studený. Takže pokud máte na zahradě plno ovoce a nevíte co s ním, věřím, že crumble je dobrou volbou.


Suroviny:                                                                                            forma 26cm

Ovocný základ:

  • 5 menších jablek
  • 200g jahod
  • 1 polévková lžíce skořice
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 40g mandlové mouky
  • kokosový olej na vymazání formy

Drobenka:

  • 100g másla
  • 80g cukru
  • 180g celozrnné mouky

  1. Jablka oškrábejte (pokud máte domácí, můžete nechat se slupkou) a jahody zbavte šťopek.
  2. Vymažte si formu kokosovým olejem.
  3. Jablka nakrájejte na kostičky, jahody na čtvrtky a vložte do formy.
  4. V menší misce smíchejte skořici, škrob, cukr a mandlovou mouku. Sypkou směs poté vsypte do ovoce a promíchtejte.
  5. Drobenku si vytvoříte tak, že si do misky dáte mouku, cukr i máslo a vše dohromady rukama promačkáte. 
  6. Ovoce drobenkou posypete a vložte do vyhřáté trouby na 180°C na cca 30min.
  7. Jak jsem již psala, crumble můžete podávat se zmrzlinou, jogurtem či samotný, jak teplý tak i vychlazený.

 Dobrou chuť  K.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky