Jablečný crumble s jahodami a mandlemi
05.08.2017
Crumble je populární anglický dezert, který se skládá z ovoce a drobenky. Tento dezert se často podává s vanilkovou zmrzlinou, či jogurtem ale vychutnat si ho můžete i samotný. Nejčastěji se crumble dělá s jablky, ale dá se připravit i s jiným ovocem. Tento recept si vychutnáte jak teplý, tak i studený. Takže pokud máte na zahradě plno ovoce a nevíte co s ním, věřím, že crumble je dobrou volbou.

Suroviny: forma 26cm
Ovocný základ:
- 5 menších jablek
- 200g jahod
- 1 polévková lžíce skořice
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 4 polévkové lžíce cukru
- 40g mandlové mouky
- kokosový olej na vymazání formy
Drobenka:
- 100g másla
- 80g cukru
- 180g celozrnné mouky
- Jablka oškrábejte (pokud máte domácí, můžete nechat se slupkou) a jahody zbavte šťopek.
- Vymažte si formu kokosovým olejem.
- Jablka nakrájejte na kostičky, jahody na čtvrtky a vložte do formy.
- V menší misce smíchejte skořici, škrob, cukr a mandlovou mouku. Sypkou směs poté vsypte do ovoce a promíchtejte.
- Drobenku si vytvoříte tak, že si do misky dáte mouku, cukr i máslo a vše dohromady rukama promačkáte.
- Ovoce drobenkou posypete a vložte do vyhřáté trouby na 180°C na cca 30min.
- Jak jsem již psala, crumble můžete podávat se zmrzlinou, jogurtem či samotný, jak teplý tak i vychlazený.




Dobrou chuť K.